Home Over Ebac

Over Ebac

Ebac Ltd is een Brits familiebedrijf dat ontvochtigers ontwerpt en produceert. Van een bescheiden begin tot een van de meest vooruitstrevende productiebedrijven in het VK, elk product ethisch vervaardigd, efficiënt, economisch en vriendelijk voor de planeet. Enkele van 's werelds grootste merken en belangrijke organisaties hebben de afgelopen 49 jaar met Ebac samengewerkt, zo levert Ebac bijvoorbeeld ontvochtigingssystemen voor de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk.

Ebac, waar het allemaal begon

Toen hij op 15-jarige leeftijd de school verliet, ging John Elliott in de leer bij een lokaal bedrijf genaamd Westool. Een opleiding tot tekenaar was een belangrijke prestatie in een omgeving waar de werkloosheid hoog was en ongeveer de helft van Johns leeftijdsgenoten de plaatselijke mijngroeven inging. Na een leertijd van vijf jaar werd John op 21-jarige leeftijd tekenaar.

Kort daarna verliet John Westool en verhuisde hij naar het High Energy Laboratory van de Science Research Council in Rutherford. John begon erkend te worden als een vernieuwer en met een decennium aan technische ervaring achter hem kon hij oplossingen bedenken voor complexe problemen.

Na een aantal jaren keerde John terug naar zijn geboortestreek Noord-Oost en nam een ​​positie in bij Westair Dynamics als Sales Application Engineer. Dit duurde een paar jaar, waarna hij een beslissing zou nemen die zijn leven voor altijd zou veranderen. John besloot het alleen te doen en zijn eigen bedrijf voor industriële luchtontvochtigers op te zetten.

John's eerste bestelling was eigenhandig 16 luchtontvochtigers ontwerpen en vervaardigen. John en zijn broers deden in samenwerking met een plaatselijke fabriek het plaatwerk, en vervaardigden alle onderdelen in een schuur - die normaal gesproken deel uitmaakte van de pluimveehouderij.

John heeft alle 16 units op tijd bij de klant afgeleverd. De klant was zo blij dat ze nog eens 70 eenheden bestelden - zo was Ebac geboren.

Wereldspeler

Enkele van 's werelds grootste merken en belangrijke organisaties hebben de afgelopen 49 jaar met Ebac samengewerkt, zo levert Ebac bijvoorbeeld ontvochtigingssystemen voor de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk.

Enkele van 's werelds grootste merken hebben de afgelopen 50 jaar met Ebac samengewerkt

Wanneer u een Ebac-product koopt, bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij Ebac geloven we dat kwaliteit, zowel van onze producten als onze supportafdeling, het allerbelangrijkste is. We kiezen er bewust voor om in ons thuisland Engeland onze producten te maken, ook al lijkt dat misschien niet altijd de makkelijkste oplossing. En we kiezen er ook bewust voor om geen anoniem bedrijf te zijn, maar een bedrijf met echte mensen met hart voor de zaak. Mensen die onze klanten willen adviseren en helpen.

(text not found: ebacAboutPageBlockImgAlt)

Bijna 50 jaar ervaring

1972
(text not found: ebacAboutPageHistoryBlock1ImgAlt)
Oprichting Ebac.
1980
(text not found: ebacAboutPageHistoryBlock2ImgAlt)
Lancering van de eerste luchtontvochtiger voor consumenten.
2003
(text not found: ebacAboutPageHistoryBlock3ImgAlt)
Ontwikkeling van het (gepattenteerd) Smart Control systeem voor luchtontvochtigers.
2022
(text not found: ebacAboutPageHistoryBlock4ImgAlt)
In 2022 zal Ebac 50 jaar bestaan.